Zoals met zoveel dingen, kunnen de kosten van een website natuurlijk zo hoog worden gemaakt als gewenst. Toch zijn er bepaalde kosten die gemaakt dienen te worden en noodzakelijk zijn bij het hebben van een website. Hieronder een opsomming van de onderdelen die de prijs van uw website beïnvloeden.

 • Webdesign (noodzakelijk)
  Het ontwerpen en bouwen van de website brengt éénmalig kosten met zich mee. Elke webdesigner hanteert natuurlijk zijn eigen prijzen en het is helemaal afhankelijk van welke functionaliteiten u op uw website wilt en hoe groot uw website wordt. De gemiddelde prijzen van het laten ontwerpen en het bouwen van een website liggen tussen enkele honderden euro’s en enkele duizenden euro’s. Farla WebMedia zit qua prijsstelling onder het gemiddelde.
 • Domeinnaam (noodzakelijk)
  Om een website voor uw bezoekers toegankelijk te maken dient u minstens te beschikken over een eigen unieke domeinnaam. Aan de registratie van zo’n domeinnaam zitten kosten verbonden. De kosten hiervan worden bepaald door de extensie en de aanbieder uiteraard. Vaak wordt een domeinnaam gratis aangeboden bij een hosting pakket, zoals Farla Webmedia ook doet.
 • Hosting (noodzakelijk)
  De bestanden van uw website dienen online beschikbaar te zijn zodat uw bezoekers deze bestanden/pagina’s van uw website kunnen bekijken. De bestanden worden gehost op een server en hiervoor dient u serverhuur te betalen. De kosten hiervan lopen uiteen afhankelijk van het soort pakket, de webruimte, hoeveelheid dataverkeer en andere eisen. Een basis pakket hosting kost bij Farla Webmedia € 9,90 p/maand.
 • Website onderhoud (aanbevolen)
  Om uw website actueel te houden en hierdoor aantrekkelijk te houden voor de bezoekers dient deze met regelmaat te worden onderhouden. Het website onderhoud kunt u laten uitvoeren door de webdesigner en deze rekent hiervoor meestal een uurtarief. Als u ervoor kiest om een CMS aan te schaffen dan komen hierbij éénmalig kosten kijken en kunt u daarna kosteloos uw website onderhouden. De kosten voor een CMS zijn compleet afhankelijk van de mogelijkheden en functionaliteiten, maar de prijs zal starten vanaf enkele honderden euro’s.
 • SEO (aanbevolen)
  Als u hoog staat in de resultaten van de zoekmachines bij de juiste trefwoorden dan ontvangt u veel relevante bezoekers die kunnen resulteren in klanten voor uw bedrijf. De kosten voor zoekmachine optimalisatie van een website zijn compleet variabel. De grootte van de website, de structuur van de website, de teksten van de website en de trefwoorden bepalen het bedrag hiervoor. Gemiddeld bedragen de kosten voor SEO rond de duizend euro per jaar.

De bovenstaande prijzen voor een website zijn afhankelijk van uw wensen en zijn dus niet bindend. Graag maken wij voor uw website een mooie offerte. Neem hiervoor contact met ons op.