SEO is de afkorting van Search Engine Optimalisation, wel vertaald naar het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. Het is een methode om ervoor te zorgen dat uw website goed scoort in de zoekmachines op relevante trefwoorden. Lees meer over zoekmachine optimalisatie uit Oirschot.

Doordat uw website een hoge positie heeft op trefwoorden die bezoekers intypen in de zoekmachine, ontvangt u meer relevante bezoekers. Deze relevante bezoekers zijn eerder geneigd producten en/of diensten van u af te nemen, omdat ze exact op uw trefwoorden combinaties hebben gezocht.

Het vakgebied SEO en optimalisatie is een zeer gespecialiseerd onderdeel geworden van de online marketing van een website. Veel webdesign bedrijven bieden tegenwoordig diensten aan op het gebied van SEO en optimalisatie. Dit wil niet zeggen dat al deze bedrijven goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in zoekmachine en SEO land.

Hoe wordt SEO en optimalisatie uitgevoerd?

Bij SEO wordt uw website geoptimaliseerd zodat de zoekmachine makkelijk door uw website heen kan surfen (crawlen). Een zoekmachine zoals Google heeft een software programma (Googlebot) die de hele dag bezig is met het bezoeken en indexeren van websites. Zodra de Googlebot een link tegenkomt naar een andere pagina of website zal hij deze pagina bekijken en gegevens hiervan opslaan.

Om te zorgen dat uw website goed wordt geïndexeerd dient de website zoekmachine vriendelijk te worden gemaakt. Bij de optimalisatie van uw website wordt daarom veel aandacht besteed aan een duidelijke interne structuur van de onderliggende pagina’s en moet de navigatie van uw website goed volgbaar zijn. Websites die gemaakt zijn in frames en flash zijn bijvoorbeeld niet goed volgbaar door de zoekmachines en daarom af te raden bij de zoekmachine optimalisatie van een website.

SEO website trefwoorden keuze

Van belang bij SEO is dat u de juiste trefwoorden in uw website heeft staan. Voor de zoekmachine moet het duidelijk zijn waar de website over gaat en elke pagina van de website moet goed gefocust zijn op een specifieke trefwoord combinatie. Deze trefwoorden moeten goed aanwezig zijn in onder andere de teksten van de pagina’s.

Als de website helemaal zoekmachine vriendelijk is en de optimalisatie van de trefwoorden en teksten heeft plaatsgevonden dan moet Google ervan overtuigd worden dat u erg belangrijk bent en een hoge positie verdiend in de zoekmachines. Uw website moet door de SEO en optimalisatie gewoon erg goed zijn, qua vormgeving, gebruiksgemak, originaliteit en inhoud. Als deze zaken op orde zijn dan wordt er al snel veel gelinkt naar uw website. U kunt uiteraard ook zelf andere websites benaderen met de vraag of zij een link naar uw website willen plaatsen. Doe dit, zoals alle optimalisatie en SEO zaken, met beleid.

Is SEO legaal?

Het toepassen van zoekmachine optimalisatie op uw website is niet illegaal, mits het op een nette en behouden manier plaatsvind. Google heeft hiervoor ook richtlijnen gemaakt. Er mogen onder andere geen verborgen teksten op de website worden geplaatst, geen cloaking technieken worden gebruikt en u dient op een normale en natuurlijke manier aan linkruil te doen in uw SEO.

Bedrijven die SEO aanbieden en zich niet houden aan alle richtlijnen worden ook wel black hat SEO genoemd en bedrijven die het op een duurzame en nette manier uitvoeren worden white hat SEO genoemd. Vanzelfsprekend vallen de diensten van Farla Webmedia over de white hat SEO en optimalisatie. Wij gaan geen risico’s nemen met de ranking van uw website met het gevaar dat u wordt verwijderd uit de zoekmachines door de verkeerde optimalisatie.

Wat kost SEO en zoekmachine optimalisatie?

De prijs van het optimaliseren en aanmelden van een website is maatwerk. Elke website heeft een andere structuur en opbouw en moet anders worden aangepakt. Ook verschillen branches enorm en moet er voor de ene branche veel meer SEO werk worden verricht om resultaten te boeken. Daarnaast is de omvang van uw website ook bepalend, immers zal een grote website met vele pagina’s veel optimalisatie werk kosten om deze zoekmachine vriendelijk te maken. Farla Webmedia verkoopt SEO diensten op basis van een abonnement. Het is namelijk noodzaak om constant uw website te verbeteren, omdat uw concurrentie niet stil zit en uw website zo uit de zoekmachine resultaten kan duwen.

Meer vragen over zoekmachine optimalisatie en SEO?

Het is logisch dat u nog met vragen zit over SEO. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek over de optimalisatie van uw website.