Domeinnaam Registreren vanaf € 0,90 p/maand

Bereikbaar zijn onder uw eigen domeinnaam

Een domeinnaam wordt ook wel een url of internetadres genoemd. Het is de naam waaronder uw website bereikbaar is. Een domeinnaam ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: www.bedrijfsnaam.nl. Hierbij is .nl de extensie van de domeinnaam.

Farla Webmedia kan makkelijk en snel voor u de gewenste gratis domeinnaam registeren. Naast .nl domeinen kunnen wij ook alle andere extensies voor u registreren.

Goed om te weten: Bij ons bent u altijd zelf de eigenaar van de domeinnaam en kunt u de domeinnaam altijd meenemen als u besluit om te verhuizen naar een andere deelnemer.

Gratis domeinnaam bij hosting pakket

Wij bieden u graag een gratis domeinnaam aan in combinatie met één van onze hosting pakketten. Een gratis domeinnaam ontvangt u onder andere voor de volgende domeinnaam extensies: .nl, .com, .be, .net, .org, .biz, .info en .eu.

Farla Webmedia kan in principe alle domeinnamen voor u aanvragen, van .com tot en met .asia. Heeft u een speciale voorkeur voor een domein? Neem vrijblijvend contact met ons op om u te informeren over prijzen en mogelijkheden.

Domeinnaam registeren bij Farla Webmedia

Welke domeinnaam registeren?

Uw eigen domeinnaam is één van de belangrijkste aspecten van uw website. Dit is immers de naam die mensen moeten onthouden als ze naar uw website willen gaan. Daarom is het goed als u eerst even stil staat bij het kiezen van de juiste domeinnaam.

 • Welke domeinnaam extensie kiezen?
  Bij het kiezen van de juiste domeinnaam heeft u keuze uit verschillende extensies. Dit zijn de laatste letters achter de punt van een domeinnaam. De extensie voor Nederland is bijvoorbeeld: .nl. Bij het kiezen van de juiste extensie voor uw website moet u in het achterhoofd houden voor welke doelgroep uw website is bedoeld.
  Als u zich voornamelijk richt op Nederlands publiek, dan is het verstandig om een .nl domein te kiezen. Is uw doelgroep internationaal dan kunt u het beste een .com domein nemen. Voor Europa is er een speciale domein extensie: .eu.
 • Bedrijfsnaam of beschrijvende domeinnaam?
  De meeste bedrijven kiezen voor een domeinnaam die bestaat uit hun bedrijfsnaam, zoals www.bedrijfsnaam.nl. Het is verstandig om deze domeinnaam te registreren. Veel mensen zullen er namelijk vanuit gaan dat u onder deze domeinnaam vindbaar bent en zullen deze proberen in te voeren in hun browser.
  Een beschrijvende domeinnaam heeft daarentegen ook enkele voordelen. Een beschrijvende domeinnaam kan bezoekers beter aanspreken, omdat deze een algemener karakter hebben, zoals www.laptops.nl. Een ander voordeel van zo’n domein is dat die ook extra waarde genereert voor de zoekmachine optimalisatie. Hierdoor bent u beter vindbaar op het trefwoord “laptops”. Het verstandigst is om uw normale bedrijfsnaam te registreren en daarbij een domein aan te vragen met een belangrijk trefwoord erin, zoals www.pietersen-laptops.nl. U zou dan de website kunnen plaatsen onder dit domein en voor www.pietersen.nl een doorlink domein aan kunnen vragen, zodat deze bezoekers worden doorgestuurd naar uw hoofddomein. Dit is een specifiek voorbeeld, graag adviseren wij u bij deze keuze.
 • Simpele & korte domeinnaam
  Het is verstandig om een zo kort mogelijke domeinnaam te registreren die goed te onthouden is. Mensen zien bijvoorbeeld uw domeinnaam op uw bedrijfswagen staan en willen als ze thuis achter de computer zitten graag uw website bezoeken. Ik hoef u niet uit te leggen dat het belangrijk is om dan een korte, makkelijk te onthouden domeinnaam te hebben. Daarnaast moet de domeinnaam ook makkelijk uit te spreken zijn, zoals voor het gebruik in radio commercials en bij mond-tot-mond reclame.
 • Belangrijke trefwoorden in de domeinnaam
  In punt 2 is al aandacht besteed aan het feit dat belangrijke trefwoorden in uw domeinnaam plaatsen slim is voor uw positie in de zoekresultaten van de zoekmachines. Doordat u relevante trefwoorden in de domeinnaam plaatst krijgt u hiermee voordeel in de zoekresultaten van de belangrijkste zoekmachines. Farla Webmedia kan u helpen bij het selecteren van de juiste trefwoorden als onderdeel van de zoekmachine optimalisatie. Laat dit daarom eerst door ons analyseren. Wij beschikken over de juiste kennis om te bepalen welke trefwoorden (zoals enkelvoud/meervoud) het meest interessant zijn voor uw domein. Het is om meerdere redenen belangrijk om meteen de juiste domeinnaam te kiezen, zodat u later niet uw communicatiemiddelen hoeft aan te passen en opnieuw bekendheid hoeft te genereren voor de domeinnaam.
 • Variaties registreren
  Wilt u dat uw product/dienst of merk niet wordt misbruikt door derden of concurrenten? Dan is het verstandig om beschikbare variaties van uw domeinnaam te registeren. U zou bijvoorbeeld ook de .com domein kunnen registreren, zodat u zeker weet dat bezoekers die deze domeinnaam intypen ook op uw website terecht komen.
  Voor bijvoorbeeld de domeinnaam www.pietersen-laptops.nl is het verstandig om ook www.pietersenlaptops.nl te registreren, aangezien mensen niet altijd de juiste domeinnaam goed onthouden. Hierover adviseren wij u graag, zodat u niet onnodig alle variaties en extensies gaat registreren.

Nu snel een domeinnaam registeren?

Domainwww.

Het is wenselijk om snel te reageren als u een domeinnaam op het oog heeft. Bij vragen kunt u ons altijd bellen: 0499 – 785 455.

Blijf up-to-date

Meld u aan voor onze unieke nieuwsbrief!

Waardeer ons

door middel van één simpele klik: