Privacyverklaring van Farla Webmedia

Deze privacyverklaring is een bedoeld om inzicht te geven in de manier waarop Farla Webmedia omgaat met de privacy van klanten, prospects en bezoekers. Farla Webmedia is gevestigd in Oirschot en vindbaar in de Kamer van Koophandel onder nummer 17127998. Met deze privacyverklaring en de genomen maatregelen voldoen we aan de regelgeving aangaande de AVG-privacywet (Algemene verordening gegevensbescherming).

Welke persoonlijke gegevens we verzamelen en waarom

Gegevens van klanten en prospects

Van onze klanten en prospects verzamelen we alleen de noodzakelijke gegevens om onze dienstverlening te kunnen uitoefenen. Deze gegevens bestaan uit de standaard bedrijfsgegevens en de persoonsgegevens van het contactpersoon bestaande uit naam, e-mailadres en telefoonnummer. Deze gegevens worden gebruikt om te communiceren met de klanten en prospects. Enkele keren per jaar ontvangen de bestaande klanten de e-mail nieuwsbrief.

Contactformulieren op website

Wanneer een contactformulier op Farlawebmedia.nl wordt ingevuld dan vragen wij minimale informatie bestaande uit een naam en e-mailadres. Deze gegevens worden bewaard voor het geven van informatie, beantwoorden van vragen of voor het maken van een offerte.

Reacties op blogartikelen

Wanneer een reactie wordt achtergelaten bij een blogartikel op onze site, kan worden aangeven of je naam en e-mailadres in een cookie opgeslagen mag worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een volgende reactie.

Ingesloten inhoud van andere websites

Pagina’s op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen, bijvoorbeeld Youtube en Google Maps. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich hetzelfde alsof de bezoeker die website bezoekt. Die websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Surfgedrag

Via de tool van Hotjar wordt het surfgedrag van de bezoekers opgeslagen. Deze data kan worden geanalyseerd en gebruikt om de website Farlawebmedia.nl te verbeteren.

Bezoekersstatistieken

Farlawebmedia.nl maakt gebruik van Google Analytics om de statistieken van de bezoekers te monitoren. We hebben de data die wordt opgeslagen door Google Analytics geanonimiseerd (Anonymize IP) door het laatste octet van het IP-adres van je bezoek te verwijderen. We hebben voor Farlawebmedia.nl ‘gegevens delen’ met Google Analytics uitgezet en er wordt geen gebruik gemaakt van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies. Met Google is een bewerkersovereenkomst afgesloten waarin staat vermeld hoe Google omgaat met de gegevens van de bezoekers. Hierin is vastgelegd dat Google alleen als bewerker optreedt bij de verwerking van de persoonsgegevens van onze websitebezoekers.

Met wie we jouw data delen

De persoonsgegevens die we van onze klanten en prospects ontvangen zullen we zo min mogelijk delen met derden. Wij hebben daar geen plannen voor en zien ook geen reden om dit in de toekomst te starten.

Voor de boekhouding zullen de noodzakelijke gegevens van klanten worden gedeeld met Exact Online om wettelijke verplichte financiële administratie te kunnen voeren, Exact Online is AVG-proof (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Reacties van bezoekers en hun ip-adres kunnen door de geautomatiseerde spamdetectie van Akismet worden opgeslagen om spam te voorkomen op websites. Akismet is een erkende service die spam bestrijd binnen WordPress-websites. Lees hier de privacyverklaring van Akismet.

Farla Webmedia is een bewerkersovereenkomst aangegaan met Hotjar om te voldoen aan de AVG-privacywet. Lees hier hun privacyverklaring en hoe ze zorgen dat ze AVG-proof zijn.

Hoe lang we jouw data bewaren

Persoonsgegevens worden niet onnodig lang bewaard, alleen als het nodig is om onze dienstverlening te kunnen uitvoeren.

Wanneer je een reactie achterlaat op een blogartikel dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Mocht je hebben aangegeven dat je gegevens bewaard moeten worden voor een eventuele nieuwe reactie via een cookie in de browser, dan wordt deze cookie maximaal 1 jaar bewaard.

De bewaartermijn van de (geanonimiseerde) gegevens die via Google Analytics worden verzameld, is 26 maanden.

Welke rechten je hebt over je data

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Stuur een e-mail met deze aanvraag naar info@farlawebmedia.nl.

Als je reacties hebt achtergelaten bij blogartikelen op deze website, kan je een verzoek sturen om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben naar je toe te sturen. Op verzoek kunnen wij de reactie verwijderen.

Hoe we jouw data beveiligen

Bij Farla Webmedia maken wij gebruik van versleutelde SSL-verbindingen op onze websites om te voorkomen dat bezoekersdata lekt. Verder hebben wij fysieke beveiligingsmaatregelen getroffen op ons kantoor. Denk hierbij aan alarmsystemen, elektronische toegangscontrole, afsluitbare tussendeuren en sterk hang- en sluitwerk. Op het gebied van wachtwoord-beveiliging maken wij gebruik van een sterke wachtwoordmanager, zodat alle inloggegevens versleuteld worden opgeslagen. Al onze systemen worden up-to-date gehouden om hacks te voorkomen.

Wij registreren alle datalekken in onze systemen. Omvangrijke datalekken worden gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

In ons blog over de privacywet vind je meer informatie over online privacy en de AVG-wet.